2011. július 29., péntek

Livesey, Anthony: Nagy hadvezérek, nagy csaták - Jelenlegi ára: 5 090 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Nagy hadvezérek, nagy csatákA könyv listaára: 5990 Ft. Leírás:
Nem alaptalan az a vélekedés, hogy az emberiség történelme a háborúságok története. A história eme aspektusából ad hosszmetszeti képet Anthony Livesey képes történelem kötete, éspedig Nagy Sándor macedón király Kr. e. 331. október 1-jén a perzsa Dareiosz ellen megvívott gaugaméliai csatájától az 1956 október végi sinai hadjáratig, ahol Móse Dajan izraeli csapatai ütköztek meg az egyiptomi véderőkkel. Több mint kétezer esztendő húsz csatájának képes albuma, életrajzi-hadtörténeti enciklopédiája szinte kézen fogva vezeti el olvasóját a csataterekre. Valamennyi nagy csata történetét két életrajz keretezi: az egymással szemben álló hadvezéreké (pl.: Scipio Africanus és Hannibal, Gusztáv Adolf és Wallenstein, Nagy Frigyes és Lotharingiai Károly, Erwin Rommel és Sir Claude Auchinleck, Douglas Macarthur és Csoj Jongkun stb. ), ezután áll a csata történeti-diplomáciai előzményeinek, hadtörténeti körülményeinek, majd lefolyásának és következményeinek leírása, de olyan módon, hogy a folyamatos magyarázó szövegbe betétcikkek iktatódnak - afféle háttérismereteket közlő lexikoncikkek -, illetve remek képanyag (reprodukciók, térképek) szemlélteti a mondottakat. e. 202), a százéves háború végtelen összecsapásai közül az agincourti ütközetet ( 1415), a francia-spanyol háborúban esett dűnék csatáját ( 1658), a George Washington vezette princetowni csatát ( 1777), Napóleon wagrami mérkőzését Károly főherceggel (1809), az észak-dél elleni háború chancellorsville-i ütközetét (1863), a II. A szerző - bár kevesebb figyelmet szentel az életrajznak, mint a hadtörténetnek - sosem mulasztja el, hogy utaljon a hadvezérek személyiségére, személyes motívumaira, a tábornokok képzettségére és ösztönös irányítókészségére, alkatára és sorsára. Természetesen a húsz ütközet részletező ismertetése nem ad egyetemes hadtörténetet, de pompásan érzékelteti a különböző korok hadviselését, a különböző stratégiákat és taktikákat, a nagyon is hasonló győzteseket és legyőzötteket, a haditechnika fejlődését, a hadvezérek merőben különböző karakterét, vérmérsékletét, tudását, tapasztalatát. E kiadványban is fontos szerep jut a dupla oldalas, színes panorámaképeknek, amelyek szinte odahelyezik a csatatérre a könyv lapozgatóját, ahogyan azt John Macartur tette A II. világháború nagy csatái című albumában (L: 200008218). - A történelem tanításában is hasznos kiadvány. ISBN: 963-7318-31-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 5 090 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 22:41
. Livesey, Anthony: Nagy hadvezérek, nagy csaták - Jelenlegi ára: 5 090 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése