2011. június 29., szerda

Márton László: A nagyratörő - Jelenlegi ára: 2 525 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nagyratörőA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Három szorosan összefonódó drámát, egy impozáns drámai liturgiát tartalmaz Márton László kötete, melynek első kiadása még 1994-ben jelent meg. A posztmodernként elkönyvelt, némileg ezoterikusnak számító költő-író e művével bizonnyal nagy meglepetést fog kelteni a pályája alakulását figyelőkben. Mindenekelőtt azzal, hogy nemcsak nem posztmodern, de még csak nem is avantgárd, vagy klasszikusan modern darabot írt, hanem szinte archaikusan régies történelmi tragédiát. Ha nem lenne drámai (jambikus) verselése oly megnyerően poétikus és szép, ha tárgya nem lenne olyan mindent átfogóan történelmi, ha felfogásmódja ne lenne mélységesen történetfilozófiai, akár a századelő akadémikus jambusdrámáira, díjazott történelmi tragédiáira is gondolhatnánk a Nagyratörőt olvasva. (Mellesleg: a trilógia címadó darabja első díjat nyert a kolozsvári magyar színház fennállásának kétszázadik évfordulójára meghirdetett drámapályázaton. ) Márton László azonban mestere ennek az oly régen kiürült, igazi remeket ritkán adó műfajnak. Báthory Zsigmondról, a 16. század végi Erdélyről szól a mű, azt a szövevényes, emberi, diplomáciai, nemzeti, politikai és még egy sereg szempontból olyannyira döntő időszakot ábrázolja, amikor a tizenöt éves háború kellős közepén Erdély, elsősorban hol démonikus, hol meghatóan naiv, hol szadista, hol szent, hol maximálisan következetes, hol elképesztően ingatag fejedelme jóvoltából elindult azon az úton, amelynek vége még ma sem igen belátható. Márton gondosan, szinte kínosan kerül minden aktualizálást, a műnek történetbölcseleti sugalmai azonban nem is az ő implikációi, azok magából a tárgyból, az egységes egészet alkotó trilógia esemény- és élményanyagából adódnak. A hatalmas történelmi tudásra, elképesztő méterű korismeretre épülő három tragédia persze bonyolult, sokszorosan összetett műalkotás, igazi könyvdráma, elmélyült olvasást, meditációt, magányos reflexiót és elemzést kíván. Minden igényes olvasónak melegen ajánlható, azoknak is, akik eddig nem igen kedvelték Márton László munkáit. ISBN: 978-963-676-476-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 525 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 05:40
. Márton László: A nagyratörő - Jelenlegi ára: 2 525 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése